Üvegcipő helyett Üvegplafon

Hosszú éveken keresztül nem értettem, hogy mi is lehet igazából az az üvegplafon. Nem tapasztaltam meg a céges környezetben, vagy legalábbis nem érzékeltem, hogy az. A megélés története ugyanis pontosan egybeesett az első felsővezetői pozícióm kinevezésével. A pozícióhoz ugyanis járt egy felső kategóriás autó leasingjének lehetősége.

törd át az üvegfalat

A mai napig élesen emlékszem a pillanatra amikor átvettem a kulcsot. Büszkén léptem fel a német luxus SUV küszöbére majd helyezkedtem el a bőr ülésben.

A munkaköröm miatt sokat és jól vezetek. Lehet, felmerül bennetek, hogy nőként ez nem lehetséges. …de igen, engem is zavar ha valaki nem dinamikusan követi a forgalom alakulását.

Mégis amióta ezt az autót használom kb. 2 hetente konfliktusba kerülök az utakon – főként white truck driver típusú – fehér kisteherautós fuvaros – beosztásban dolgozó 30 körüli vagy hasonló kategóriával közlekedő vezető beosztású férfiakkal . Beszólnak, mutogatnak, idegesek, ingerültek velem. Pedig nekem van elsőbbségem.

Mivel ezekben az esetekben sem szabálytalankodom, vagy bénázom, hosszabb ideig tartott míg rájöttem, hogy irritálom őket, féltékenyek és zavarja őket ha például nekem van elsőbbségem és mégsem állok meg fejet lehajtva, mert nekik nagyobb a ‘járgányuk’ de hívhajtuk ego-nak is.

Ha férjem vezet, soha, megjegyzem soha nem kerül ilyen incidensbe.

Na ez az üvegplafon. Többen elvárják tőlem, pusztán azért mert nő vagyok egy luxus autóban, hogy megálljak és átadjam a LEHETŐSÉGET ezekben a helyzetekben. Akkor is, ha nekem van szabály szerűen elsőbbségem.

Nem teszem, mert ahogy itt is az élet más területein is nekem is ugyanúgy jár a lehetőség, főleg, ha szabály írja elő. Hiszen én kerültem abba a helyzetbe hogy élni tudjak vele – és nem a másik fél.

Használd ki te is a helyzetet, éld meg a lehetőséget! Igen, lehet az elején párszor felesleges konfliktusba kerszül! Légy határozott, számíts a konfliktusra és ennek megfelelően vidd végig amit szeretnél elérni!

Igen, ez extra energia befektetésével jár. Főként a női és férfi szerepek közötti különbségekből fakadó ellentétek miatt. Így egy kicsit olyan mint egy edzés. Ha az energiát nem a behódolásra, síránkozásra szánod, hanem a helyzeted megerősítésére akkor előbb vagy utóbb át fogod törni az üvegplafont.

Üvegcipő helyett Üvegplafon
Scroll to top